Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ: ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ ΤΑΙΡΕΙΕΣ Ε.Π.Ε.



ΕΦΑΓΑΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ
 ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΟΣΥΚΙΑ...

moulatsiotis
Σχολιάζει και ενημερώνει ο Γιάννης Πορφύρης


Διαβάσαμε στα εκκλησιαστικά ιστολόγια πως δυο επίσκοποι οι Ηλείας Γερμανός και Τρίκκης Αλέξιος, κατέθεσαν ένσταση στην Ιεραρχία ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ο Ηγούμένος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.


Εξεταστέα η ενέργεια των δύο. Πρώτον εξετάζουμε συνολικά την υπόθεση. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος ΕΝΕΚΡΙΘΗ από 13μελή επιτροπή [Αθηνών ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Πρόεδρος, Φιλίππων, Νεαπόλεως καί Θάσου Προκόπιος, Αιτωλίας καί Ακαρνανίας Κοσμάς, Δράμας Παύλος, Σισανίου καί Σιατίστης Παύλος, Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, Κορίνθου Διονύσιος, Τριφυλίας καί Ολυμπίας Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Λευκάδος καί Ιθάκης Θεόφιλος, Πολυανής καί Κιλκισίου Εμμανουήλ, Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης Ιωάννης, Χίου, Ψαρών καί Οινουσσών Μάρκος].


Οι ενιστάμενοι ήταν δύο!  Τελικά ΟΙ 65 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ συντάχθησαν ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΩ ΑΔΕΛΦΩ [!] και ο ΜΗ ΑΡΕΣΤΟΣ, πατήρ Νεκτάριος, ετιμωρήθη με ΣΤΕΡΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ!!! Εγώ προσωπικά και ντρέπομαι και σκανδαλίζομαι… Ενας δημιουργικός ιερομόναχος, που έφτιαξε δυο μοναστήρια (!!!) που ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ αφ’ ενός μεν, αφ’ ετέρου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΩΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, μέσω του Θρησκευτικού Τουρισμού, είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ;;; Ποιο το έργο και η προσφορά των ΔΙΩΚΤΩΝ ΤΟΥ, στην κοινωνία;;;
Αφησαν μερικές διαρροές για … σημαντικούς λόγους. Δείτε τους! α) Οί εσχατολογικές ομιλίες του π. Νεκταρίου περί Αντιχρίστου, 666, και Σημείων των καιρών πού δεν άρεσαν στον Ηλείας από την μία πλευρά, β) η θέση που έχει εκφράσει στο παρελθόν ο Αρχ. Νεκτάριος, σχετικά με την αγιοποίηση του Παπουλάκου. γ) Για ορεκτικό… βάλανε αναφορές σχετικά με το παρελθόν της δράσης του Μητροπολίτη στην με το συγκρότημα "Παπαροκάδες".

Η συζήτηση της ένστασης, ήταν σε έντονο ύφος. Ανέβηκαν αρκετές φορές οι τόνοι με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ ζήτησε να διακόψει η Σύνοδος την συνεδρίαση της, ώστε να ερωτηθεί ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας εάν οι καταγγελίες του Μητροπολίτη Ηλείας εντός της Ιεραρχίας για τον Αρχιμανδρίτη, αποτελούν βάση ώστε να υπάρξει παρέμβαση της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης.


Διαβάστε το ρεπορτάζ από την ΡΟΜΦΑΙΑ ΕΔΏ:


Σεβασμιότατοι,
Φωτισμένοι του Αγίου Πνεύματος, ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ντροπή!!! Μας βλέπουν! Τόσο τυφλωμένοι είμαστε από την ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ; Που είναι ο ΦΟΒΟΣ ΘΕΟΥ;;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου